Beograđani duguju 40 vrtića na neplaćenim komunalnim računima

Izvor: Politika, 17.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani duguju 40 vrtića na neplaćenim komunalnim računima

Zamislite Beograd sa izgrađena dva nova mosta, gde su sve škole u idealnom stanju, u kome je potpuno obnovljena tramvajska mreža i kupljena nova šinska vozila, završena fabrika vode „Makiš 2” ili izgrađeno 40 vrtića sa video-nadzorom. Neke od ovih objekata koristili bi građani da su svi redovno izmirivali komunalne obaveze, ali zbog ne plaćanja glavnica duga od 1999. do 31. decembra 2008. godine iznosi 12,33 milijarde dinara. Računajući osnovne i zatezne kamate ukupno dugovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dostiže čak 175 miliona evra.

Više od 85 odsto Beograđana izmiruje račune „Infostana”. Najsavesniji su penzioneri i vojna lica koji redovno plaćaju komunalne usluge, a oni najčešće i koriste popust od pet odsto na ukupno obračunate komunalne obaveze. Nadležni u Skupštini grada tvrde da oko pet odsto sugrađana ne živi na adresama na koje stižu uplatnice „Infostana”, dok deset odsto ne izmiruje redovno obaveze. Zbog ne plaćanja vode, grejanja iz toplana, odnošenja smeća, 109 domaćinstava je tuženo 36 puta.

Ovih dana su stigle 199.402 opomene na adrese nesavesnih Beograđana za dugovanja iz prošle godine. Dobili su i obaveštenje da ukoliko do 31. marta izmire svoja dugovanja neće morati da plate zateznu kamatu.

D. S.

[objavljeno: 18/03/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Beograđani duguju 40 vrtića na neplaćenim komunalnim računima

Izvor: EMportal, 18.Mar.2009, 10:37

Zamislite Beograd sa izgrađena dva nova mosta, gde su sve škole u idealnom stanju, u kome je potpuno obnovljena tramvajska mreža i kupljena nova šinska vozila, završena fabrika vode "Makiš 2" ili izgrađeno 40 vrtića sa video-nadzorom. Neke od ovih objekata koristili bi građani da su svi redovno...

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.