Turistički san - Barselona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički san - Barselona

BEOGRAD -

Posetioci ovogodišnjeg Sajma turizma najviše žele da u 2011. obiđu Španiju, tačnije čuvenu špansku metropolu Barselonu, dok najmanje njih čezne za Australijom, pokazalo je istraživanje sajta Putovanja.info.

Više od polovine anketiranih izrazilo je želju da obiđe neki grad Starog kontinenta, prvo mesto zauzela je Barselona, za koju se odlučio svaki peti posetilac sajma dok su se iza Španije našle Azurna obala Francuske, Italija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grčka, a nakon njih najviše glasova dobila je Moskva.

Posle Evrope, najpoželjnije destinacija na mapi sveta su države Azije tako da na Daleki istok želi da putuje svaki šesti posetilac ovogodišnjeg sajma turizma, koji je održan pod kupolama Beogardskog sajma od 24. do 27. februara.

Među njima, 30 odsto bi sebi uplatilo aranžman za Japan, nešto manje njih bi želelo da vidi Kinu oko 20 procenata, a često su se pominjali i Tajland, Severna Koreja, Singapur i Indija, navedeno je u saopštenju.

Interesantno je da su posetiocima sajma, koji su učestvovali u istraživanju, afričke države jednako zanimljive kao i države Južne i Severne Amerike, pa tako 30 odsto anketiranih ima želju da obiđe neki od ova tri kontinenta.

Brazil, Argentina i Meksiko najčešći su izbor među američkim zemljama, dok bi se oni koji žele na daleki jug najrađe odlučili za put u Južnoafričku Republiku, Keniju ili Ganu.

Interesantno je da Sjedinjene Američke Države nisu prve na listi želja za države severnoameričkog kontinenta, već je to Kuba, dok su Njujork i Los Anđeles sledeći za njom.

Od gotovo 1.500 ljudi koji su učestvovali u istraživanju sajta Putovanja info , svega pet odsto je izrazilo želju da putuje u daleku Australiju ili Novi Zeland dok je svega jedan procenat onih koji žele da posete Avganistan ili Kazahstan.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi bi u Barselonu, malo ko u Australiju

Izvor: B92, 04.Mar.2011

Posetioci ovogodišnjeg Sajma turizma najviše žele da u 2011. obiđu Španiju, tačnije čuvenu špansku metropolu Barselonu, dok najmanje njih čezne za Australijom, pokazalo je istraživanje sajta Putovanja.info.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.