BRAVO DECO! Četiri medalje u Japanu na hemijskoj olimpijadi: Srpski srednjoškolci gospodari prirodnih nauka

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 19:34

BRAVO DECO! Četiri medalje u Japanu na hemijskoj olimpijadi: Srpski srednjoškolci gospodari prirodnih nauka

Na takmičenju, koje je odrzaano od 25. jula do 2. avgusta, učestvovalo je 309 takmičara iz 79 zemalja

Na 53. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi, koja je zbog pandemije ove godine ponovo održana kao onlajn takmičenje, svi srpski takmičari, njih četvoro, osvojili su medalje, saopštilo je danas Srpsko hemijsko društvo.

Jovan Marković, učenik 4. razreda Gimnazije iz Kruševca, osvojio je srebrnu medalju, a učenici Matematičke gimnazije iz Beograda Lazar Savić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (4. razred), Dimitrije Gligorovski (3. razred) i Nevena Stojković (3. razred) osvojili su bronzane medalje.

Mentori ekipe su bili profesor Dušan Sladić sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i profesor Niko Radulović sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Ovogodišnju Olimpijadu organizovao je Japan, a na takmičenju, koje je odrzaano od 25. jula do 2. avgusta, učestvovalo je 309 takmičara iz 79 zemalja.

Učešće srpske ekipe finansijski su pomogli Srpsko hemijsko društvo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Naftna industrija Srbije (NIS) i Hemijski fakultet, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.