Azijska tržišta: Najteži dnevni pad u devet mjeseci

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Avg.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Najteži dnevni pad u devet mjeseci

TOKIO - Azijski indeksi imali su najoštriji dnevni pad u devet mjeseci zbog obnovljenih kinesko-američkih trgovinskih napetosti.

Juan je potonuo na najnižu razinu u više od desetljeća. Investitori su sigurno utočište pronašle u jenu, obveznicama i zlatu.

MSCI Asia Pacific Index je potonuo 2,2 posto na razine najniže još od siječnja. Kineski bluechip indeks CSI300 je pao 1 posto, dok je korejski Kospi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << potonuo 2,1 posto, na najnižu razinu od prosinca 2016. godine.

Tržišta su uzdrmale najnovije prijetnje carinama na robni uvoz iz Kine, pa su ulagači potražili utočište za kapital u japanskom jenu, koji je u takvom ozračju ojačao na najviše razine u pet tjedana prema dolaru i najviše razine u dvije i pol godine prema funti.

Američki predsjednik izjavio je da će 1. rujna uvesti 10 posto carine na robni uvoz iz Kine vrijedan 300 milijardi dolara, a nakon što su se američki pregovarači vratili s trgovinskih pregovora iz Šangaja i izvijestili da napredak nije postignut. Trump je ustvrdio da Kina nije ispunila obećanja koja je dala u ranijim pregovorima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

OŠTAR PAD AZIJSKIH BERZI Trgovinski rat oborio indekse

Izvor: Blic, 05.Avg.2019

Azijski indeksi imali su najoštriji dnevni pad za proteklih devet meseci zbog obnovljenih kinesko-američkih trgovinskih napetosti. Juan je potonuo na najniži nivo tokom više od decenije. Investitori su sigurno utočište pronašle u jenu, obveznicama i zlatu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.