Američki rok Evropljanima: Do 20. januara obustavite izgradnju gasovoda

Izvor: Capital.ba, 27.Dec.2019, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki rok Evropljanima: Do 20. januara obustavite izgradnju gasovoda

VAŠINGTON, Stejt department SAD dao je rok kompanijama koje postavljaju cijevi za gasovod “Sjeverni tok 2” da obustave taj posao koji ističe 20. januara naredne godine. U saopštenju na sajtu Stejt departmenta navedeno je da strane koje učestvuju u projektu moraju “pod hitno da pokažu dobre namjere i da obustave svoju djelatnost”. Kompanije su dužne da taj postupak završe u roku od 30 dana od usvajanja zakona o budžetu, navedeno je u saopštenju. Predsjednik SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Donald Tramp je 20. decembra potpisao odbrambeni budžet za 2020. godinu, koji podrazumijeva sankcije protiv projekata “Sjeverni tok 2” i “Turski tok”. Vašington je tražio od kompanija koje izvode radove da obustave izgradnju gasovoda. Kompanija “Allseas” koja postavlja cijevi za “Sjeverni tok 2”, već je obustavila radove i povukla specijalne brodove. Zvanični predstavnik projektne kompanije Jens Miler je izjavio da je ostalo da se postavi još oko 160 od ukupno 2.460 kilometara cijevi za gasovod. Ministar energetike Rusije Aleksandar Novak rekao je da Moskva ima alternativu za postavljanje cijevi: “Gaspromov” specijalni brod “Akademik Čerski”, koji je sada na Dalekom istoku Rusije, mogao bi da obavi taj posao.  Sputnjik Чланак Američki rok Evropljanima: Do 20. januara obustavite izgradnju gasovoda се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ursula fon der Lajen: Evropska komisija kategorički protiv svih sankcija „Severnom toku 2“

Izvor: Vostok.rs, 28.Dec.2019, 11:18

 . Evropska komisija ne odobrava sankcije koje su SAD uvele protiv gasovoda „Severni tok 2“, prenosi nemački list „Špigl“ pozivajući se na predsednika Komisije Ursule fon der Lajen. „Evropska komisija je kategorički protiv svih sankcija protiv evropskih kompanija koje učestvuju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.