Ako Amerika uvede porez na francusko vino, EU će uzvratiti na isti način

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Amerika uvede porez na francusko vino, EU će uzvratiti na isti način"

Bijaric -- Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk upozorio je da će Evropska unija uzvratiti ako SAD odluče da uvedu carine na francusko vino.

"Štitiću francusko vino sa iskrenom odlučnošću. Ako SAD nametnu carine, Evropska unija će odgovoriti na isti način", izjavio je Tusk uoči samita grupe G7 u Francuskoj.

On je rekao i da je poslednja stvar koja sada treba EU sukob sa SAD, njenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najvećim saveznikom i partnerom.

Tusk je upozorio i na opasne posledice trgovinskih ratova, koji mogu da dovedu do globalne recesije.

Podsetimo, Tramp je zapretio da će uvesti nove carine, koje će obuhvatiti i francusko vino i to će biti njegov odgovor na digitalni porez Francuske, prema njegovim rečima, "nepravedan" prema američkim tehnološkim divovima kao što su Facebook, Amazon itd.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.