Airbus testira dronove za isporuku paketa na brodove

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Mar.2019, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Airbus testira dronove za isporuku paketa na brodove

PARIZ - Europski zrakoplovni koncern Airbus pokrenuo je u petak probne isporuke paketa dronovima na brodove usidrene u singapurskoj luci, udružujući snage s gradom koji ih želi.

Iz Airbusa su objavili da su prvi puta dronom isporučili paket s obale na brod. Bespilotna letjelica isporučila je 1,5 kilograma težak paket na brod usidren 1,5 kilometara od singapurske luke.

Dron je poletio s doka, sigurno sletio >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na palubu broda, isporučio paket i vratio se u bazu. Let je trajao 10 minuta, objavio je Airbus u priopćenju.

Zrakoplovni div izvodi probne isporuke u suradnji s tvrtkom za logističke i lučke usluge Wilhelmsen Ships Services.

Airbusovi dronovi mogu nositi teret težine do četiri kilograma i autonomno se kretati u programiranom koridoru do brodova udaljenih od obale do tri kilometra.

Trenutno se isporuke brodovima u Singapuru obavljaju čamcima. Upotreba dronova može skratiti vrijeme isporuke do šest puta, sniziti troškove do 90 posto, smanjiti ugljični otisak kompanija a ujedno je sigurnija, ističu u Airbusu.

Singapur želi koristiti dronove za isporuku paketa, inspekciju zgrada, sigurnost i druge poslove, a u realizaciji ambicioznog plana oslanja se na suradnju s kompanijama i regulatorima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Revolucija - Erbas prvi put dronom isporučio paket na brod VIDEO

Izvor: B92, 16.Mar.2019, 10:52

Evropski vazduhoplovni koncern Erbas pokrenuo je probne isporuke paketa dronovima na brodove usidrene u singapurskoj luci.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.