Revolucija - Erbas prvi put dronom isporučio paket na brod VIDEO

Evropski vazduhoplovni koncern Erbas pokrenuo je probne isporuke paketa dronovima na brodove usidrene u singapurskoj luci.

Svet

Izvor: B92

Subota, 16.03.2019.

09:43

Revolucija - Erbas prvi put dronom isporučio paket na brod VIDEO
Foto: Youtube, screenshot

Iz Erbasa su objavili da su prvi put dronom isporučili paket s obale na brod. Bespilotna letelica isporučila je 1,5 kilograma težak paket na brod usidren kilometar ipo od singapurske luke, prenosi SEEbiz.

Dron je poleteo s doka, sigurno sleteo na palubu broda, isporučio paket i vratio se u bazu. Let je trajao 10 minuta, saopštio je Erbas.

Erbasovi dronovi mogu da nose teret težine do četiri kilograma i autonomno da se kreću u programiranom koridoru do brodova udaljenih od obale do tri kilometra. Trenutno se isporuke brodovima u Singapuru obavljaju čamcima.

Upotreba dronova može skratiti vreme isporuke do šest puta, sniziti troškove do 90 odsto, ističu u Erbasu. Singapur želi da koristi dronove za isporuku paketa, inspekciju zgrada, sigurnost i druge poslove, a u realizaciji ambicioznog plana oslanja se na saradnju s kompanijama i regulatorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: