11 ubijenih u pucnjavi u redakciji u Parizu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

11 ubijenih u pucnjavi u redakciji u Parizu

PARIZ - U pucnjavi u redakciji satiričnog lista "Šarli ebdo", u centru Pariza, poznatog po karikaturama muslimanskih lidera, danas je ubijeno 11 ljudi, saopštila je pariska policijska prefektura.

Policija je navela da je u napadu ranjeno 10 ljudi, od kojih pet teško, među kojima jedan policajac.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev došao je na lice mjesta, gdje se očekuje da stignu i predsjednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Fransoa Oland i premijer Manuel Vals, a za 14 časova je zakazana sjednica vlade u Jelisejskoj palati.

Mediji prenose da su dvojica maskiranih ljudi, naoružanih automatskim puškama "kalašnjikov", upali oko 11.30 sati u redakciju lista, poslije čega su se začuli pucnji.

Usljedila je razmjena vatre sa snagama reda.

Zaposleni u listu su se sklonili na krov zgrade.

Napadači su, navodno, ranili jednog policajca i uspjeli da uskoče u vozilo koje ih je čekalo i pobjegnu, pri čemu su oborili jednog pješaka.

U toku je potjera za vozilom, koje se, prema navodima očevidaca, zaputilo ka sjevernom dijelu grada.

Mediji prenose da je u redakciji lista 2011. godine bio podmetnut požar, poslije najave da će u štampu biti pušten broj pod nazivom "Šarija ebdo", s "Muhamedom kao glavnim i odgovornim urednikom".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.