Aktivisti za klimu u Londonu demonstrirali ispred banaka protiv upotrebe fosilnih goriva

Izvor: Beta, 29.Okt.2021, 19:18

Aktivisti za klimu u Londonu demonstrirali ispred banaka protiv upotrebe fosilnih goriva

Aktivisti za očuvanje klime izašli su danas na ulice londonske finansijske četvrti da lobiraju protiv upotrebe fosilnih goriva uoči početka UN samita o klimi u Glazgovu u Škotskoj.Demonstranti u Londonu kojima su se pridružili švedska aktivsktinja za klimu Greta Tunberg i mnogi drugi mladi aktivisti iz sveta, deo su globalnog dana akcije pre nego što se svetske vodje upute za Glazgov na UN konferenciju o klimi, COP26.Mnogi ekolozi nazivaju skup koji će biti održan od 31. oktobra do 12. novembra poslednjom najboljom šansom za svet da preokrene trend u borbi protiv klimatskih promena, prenosi agencija AP.Tunberg se pridružila danas u Londonu akciji mladih ekologa protiv uloge finansijskih institucija u klimatskoj krizi. Tunberg, koja je simbol pokreta "Petak za budućnost" pojavila se pored nekoliko desetina aktivista ispred sedišta banke Standard Čarterd (Standard Chartered), a ubrzo je bila opkoljena velikim brojem fotografa i kamera.Ona je otišla bez izjava, ali je na Tviteru objasnila da je tražila od te finansijske institucije da "prestane da finansira našu destrukciju"."Banke ubacuju stalno ogromne sume u fosilnu energiju koja destabilizuje planetu i ugrožava brojne živote", napisala je 18-ogodišnja Tunberg.Ekološki aktivisti sproveli su danas niz akcija usmerenih ka drugim bankama u londonskom Sitiju i treba večeras da se ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aktivisti u Londonu demonstrirali ispred banaka uoči samita UN o klimi

Izvor: N1 televizija, 29.Okt.2021

Aktivisti za očuvanje klime izašli su na ulice londonske finansijske četvrti da lobiraju protiv upotrebe fosilnih goriva uoči početka UN samita o klimi u Glazgovu u Škotskoj.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.