ZASPAO SAM U PREDSEDNIČKOM AVIONU Raskalašni život sina premijera Novog Zelanda

Izvor: Blic, 15.Jun.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ZASPAO SAM U PREDSEDNIČKOM AVIONU" Raskalašni život sina premijera Novog Zelanda

Maks Ki, 21-godišnji sin Džona Kija, predsednika vladajuće Nacionalne stranke i premijera Novog Zelanda, student je četvrte godine ekonomije i želi da postane uspešan di-džej. Ima značajan broj pratilaca na društvenim mrežama, a naročito na Instagramu - čak 42.000. Živi raskalašan život i time voli da se hvali.

Njegov profil se umnogome razlikuje od profila dece drugih svetskih lidera: na Instagamu ga vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na dalekim turističkim destinacijama i u luksuznim vilama, uključujući i kuću u privatnom vlasništvu porodice Ki u Oklandu, vrednu milione dolara.

Ranije ove godine Ki je na Instagramu postavio fotografiju na kojoj se vidi kako spava u predsedničkom avionu. Iako nije jasno ko ga je slikao, fotografije svedoče o tome se retko događa da nema društvo ili da ne objavi fotografiju onoga što radi na društvenim mrežama.

- Danas su me slikali kako spavam u predsedničkom avionu - napisao je u komentaru uz sliku.

Maks je navikao da bude u središtu pažnje javnosti. Otac mu je postao premijer kada je imao samo 13 godina, a jedno od njegovih prvih pojavljivanja u medijima koja su izazvala interesovanje bila je fotografija snimljena mobilnim telefonom 2011, na kojoj premijer stoji iza njega dok on “plankuje”.

Maks je krenuo stopama starije sestre Stefi, umetnice koja obnažuje svoje telo kako bi istražila temu braka i seksualnosti u svojoj umetnosti, koju stvara pod pseudonimom Čeri Lazar. Međutim, ona se ne eksponira previše, čak ni na društvenim mrežama, a ono što svakako ne želi jeste da privuče pažnju kao ćerka poznatog oca.

U Maksovim postovima roditelji se često pojavljuju, pri čemu je Maks očigledno svestan interesovanja za privatni život premijera i čini sve da izvuče korist iz toga.

Međutim, iako se roditelji, očigledno dobrovoljno, pojavljuju na njegovom Instagram profilu, prikazivanje luksuznog načina života, privilegije mladih naslednika superbogataša, donekle ipak zadaje glavobolju njegovom ocu.

Vlada je često na meti kritika zbog toga što štiti interese bogataša, a mediji nazivaju Maksa “Princom iz Parnela”, po predgrađu Oklanda gde porodica živi.

U julu prošle godine Maks je objavio na Jutjubu video od četiri i po minuta, pod nazivom “Letnji raj”, u kome prikazuje svoje luksuzno letovanje na Havajima i čiji je premijer, kako je sam rekao, “nevoljno bio akter”.

Snimak, koji više nije dostupan, pregledan je više od 200.000 puta i našao se na udaru kritike medija, koji su, između ostalog, pisali da je video dokazuje da Ki “gubi vezu sa običnim ljudima”.

Ove godine, Maks je postovao mim na Fejsbuku u kome navodi da su starije generacije “upropastile tržište nekretnina”. “Ha ha ha, to me je iskreno slomilo”, napisao je on i dodao uplakanog smajlija.

Nedavno je na Instagramu objavio svoju fotografiju snimljenu u studiju, na kojoj, doduše, ima maramu oko glave, ali je nag do pojasa i u donjem vešu. Bez obzira na to što se toliko eksponira, fotografija je izazvala žestoke kritike.

“Svaki put kada vidimo Maksa Kija u neprikladnoj situaciji, saznajemo da su roditelji dali blagoslov za to”, tvitovao je Gaj Vilijams, radio-voditelj: “Mama je kriva za ovo!”

U prvom intervjuu u štampanim medijima Maks je rekao da se nada da “neće biti umešan u politiku”, ali su mediji brzo reagovali zbog cigarete na fotografiji, ukazujući na činjenicu da je vlada tek bila najavila niz mera protiv pušenja.

Maks je u “Nju Ziland Heraldu” u petak rekao da je “odlučan” protivnik pušenja i istakao da cigareta nije upaljena. “Nikada nisam pušio, nikada nisam držao cigaretu u ustima i to znaju svi koji me poznaju”.

Komentarišući sinovljeve fotografije, Džon Ki je istakao da je serija fotografija “sasvim kul” i da, koliko on zna, Maks nikada nije pušio.

“On je mlad momak, sada je muškarac, može da radi šta hoće. Mislim da je sve to prilično kul, fotografije dobro izgledaju... Ljudi nose svakakve stvari i rade različite stvari kada se slikaju kao foto-modeli.”

Godine 2011, kada je izabran za drugi mandat, Džon Ki je stekao nadimak “Teflon Džon” zbog toga što nikada ništa nije ugrozilo njegov ugled. U petak su u “Heraldu”, uz intervju s premijerom, osvanule još dve priče o debiju njegovog sina kao foto-modela: “Zašto Maks Ki pozira s cigaretom” i “Pet stvari s kojima je Maks Ki mogao da pozira”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.