Treba zabraniti kriptovalute, služe samo kriminalcima

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 15:25

"Treba zabraniti kriptovalute, služe samo kriminalcima"

Šef banke Džej Pi Morgan Čejs Džejmi Dajmon je izjavio da bi trebalo zabraniti kriptovalute.

"Uvek sam bio protiv kriptovaluta i bitkoina. Oni zaista služe jedino kriminalcima, trgovcima drogom, za pranje novca i izbegavanje poreza", rekao je šef najveće američke banke tokom rutinskog saslušanja u Senatskom komitetu za bankarstvo, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

On je dodao da bi zabranio kriptovalute "kada bi bio na mestu Vlade SAD."

Dajmon je i ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kritikovao kriptovalute iako je njegova banka u velikoj meri uključena u blokčejn tehnologiju koja pokreće kripto industriju.

Sa Dajmonovim komentarima se složila i senatorka Elizabet Voren.

"Obično se ne slažem sa izvršnim direktorima velikih banaka po pitanju bankarske politike, ali ovo je stvar nacionalne bezbednosti. Teroristima, trgovcima drogom i odmetnutim nacijama treba zabraniti korišćenje kripto valuta. Vreme je da Kongres reaguje", naglasila je Voren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.