Taker javno tražio trejd – kažnjen 75.000 dolara

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 00:18

Taker javno tražio trejd – kažnjen 75.000 dolara

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Pi Džej Taker kažjen je od svog kluba 75.000 dolara jer je u jednoj emisiji, podkastu, zahtevao da bude trejdovan.

NBA je u petak objavila da je Takeru izrečena pomenuta kazna.

Bivši igrač Filadelfije, Milvokija, Majamija spornu izjavu dao je 8. februara.

On je u Kliperse stigao kao deo trejda sa Džejmsom Hardenom krajem oktobra i od tada je odigrao 12 utakmica. Ubrzo je, ipak, postao višak u rosteru. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Poslednju utakmicu je odigrao 27. novembra.

Zbog toga se pobunio, a nezadovoljstvo je izneo u razgovoru sa novinarom Markom Spirsom, zapravo bio je to njegov apel klubu da ga trejduje. Svakako, uradio je nešto što NBA strogo kažnjava.

"Želim da budem negde gde sam potreban, gde me žele i gde ja mogu da doprinesem. Ne znam šta se dešava ali držim fige u nadi da ću da odem negde gde ću igrati i da ću moći da biram novi klub", glasi sporna izjava Takera zbog koje je "debelo" sankcionisan.

Tu Izjavu je dao nekoliko sati pre trejd "dedlajna", a slične izjave izneo je i u još dva intervjua koja je imao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.