Šta ćemo slušati naredne godine?

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta ćemo slušati naredne godine?

Predviđanje naredne zvezde iz sveta muzike postalo je na neki način nacionalni sport u Velikoj Britaniji. BBC tako svakog decembra objavi 15 pesama za koje se veruje da će biti veliki hitovi u narednoj godini.

Sutra će ta britanska mreža objaviti favorite za 2013. godinu. Iako na prvi pogled takva predviđanja deluju nepouzdano, vredi znati da su se prethodnih godina na prvim mestima našle popularne Džesi Džej i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Adel.

Naravno, dospeti na listu, nije garancija uspeha, a to potvrđuju i brojni slučajevi u prethodnih 10 godina.

Jedan takav bio je bend The Bravery koji se našao na listi 2005. Posle mnogo buke, snimili su samo jedan album za britansko tržište i praktično nestali iz javnog života.

Pobeda je bila „blagoslov i kletva“ kaže menadžer tog benda Pit Gali.

Prošlogodišnja lista sastavljena je uz pomoć 184 stručnjaka u toj oblasti koji su birali po tri mlada izvođača godine po svom ukusu.

Koje mlade muzičare vi smatrate budućim zvezdama?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.