Sofi Elis Bekstor 15. juna u Beogradu

Izvor: Politika, 30.Maj.2012, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sofi Elis Bekstor 15. juna u Beogradu

Britanska muzička zvezda Sofi Elis Bekstor predstaviće se beogradskoj publici di-džej setom 15. juna u klubu „Plastik lajt”. Elis Bekstor trebalo je da u srpsku prestonicu stigne drugog marta u poodmakloj trudnoći, ali je njeno gostovanje odloženo zbog zdravlja majke i bebe.

Bekstor dolazi u Beograd na novi „Bekspirijens” koji je nedavno u Novom Sadu ugostio di-džejeve Umeka i Belteka, a proteklih godina di-džej >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zvezde: Svena Veta, Lorena Garnijea, Erika Prica, Pola van Dajka, ali i grupu „The Chemical Brothers”.

Sofi Elis Bekstor pojavila se na muzičkoj sceni Velike Britanije krajem devedesetih u bendu „The Audience”. Pažnju na svoj specifičan glas skrenula je saradnjom sa Spilerom u hitu „Groovejet”. Prvi solo-album „Read My Lips”, objavila je 2001, koji je bio jedan od omiljenih disko-pop izdanja prošle decenije, i sa njega su se izdvojili hitovi „Murder on Dancefloor”, „Get over You” i obrada pesme „Take Me Home”, koju u originalu izvodi Šer. Pesma „Murder on Dancefloor” ostao je njen najveći hit koji je na britanskoj listi proveo čak 23 sedmice. Usledio je album „Shoot From The Hip” 2003, četiri godine kasnije, i „Trip the Light Fantastic”, a 2011. izdanje „Make a Scene”. U međuvremenu sarađivala je sa dens bendom „Frimejsons” u hitu „Heartbreak (Make Me A Dancer)”, koji je obeležio leto 2009, a zatim i sa jednim od najpopularnijih di-džejeva Arminom Van Burenom u hitu „Not Giving Up On Love”.

I. A.

objavljeno: 30.01.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.