Vojna akcija neće rešiti bliskoistočni sukob

Izvor: Vesti-online.com, 03.Apr.2010, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna akcija neće rešiti bliskoistočni sukob

Portparol Stejt departmenta Filip Džej Krouli izjavio je da, iako Izrael ima pravo da se brani, vojna akcija neće razrešiti sukob na Bliskom istoku i da zato Izraelci i Palestinci treba da uđu u direktne pregovore.

"Izraelci imaju pravo na samoodbranu. U isto vreme, kao što smo mnogo puta rekli, mi ne mislimo da postoji vojno rešenje za to", rekao je Krouli na konferenciji za novinare posle najnovijeg talasa nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i nakon što su izraelski ratni avioni i helikopteri napali pojas Gaze, u znak odmazde za rakete ispaljene na teritoriju Izraela.

"Zato vršimo pritisak na Palestince i Izraelce da uđu u indirektne pregovore koji će voditi do direktnih pregovora", naglasio je Krouli, precizirujući da se treba usredsrediti na suštinu da bi se na kraju došlo do sporazuma koji će jednom zauvek okončati sukob.

Ranije su Francuska i Velika Britanija osudile izraelske napade na mete u pojasu Gaze.

Danas je i lider Hamasa Ismail Hanije pozvao međunarodnu zajednicu da interveniše u najnovijem ciklusu nasilja, kako bi se izbegla eskalacija, očito misleći na jutrošnje izraelske vazdušne udare.

U njima su, kako tvrdi portparol izraelske armije, uništena mesta za proizvodnju oružja i skladišta municije.

Palestinski izvori su objavili da je pogođena i fabrika sira i da je dvoje dece lakše ranjeno.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Vojna akcija ne rešava sukob

Izvor: B92, 03.Apr.2010

Vašington -- Sjedinjene Države smatraju da vojna akcija neće razrešiti sukob na Bliskom istoku i da zato Izraelci i Palestinci treba da uđu u direktne pregovore... "Izraelci imaju pravo na samoodbranu. U isto vreme, kao što smo mnogo puta rekli, mi ne mislimo da postoji vojno rešenje za to", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.