SAD: Sajber bezbednost u fokusu uoči izbora

Izvor: VOA, 11.Okt.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Sajber bezbednost u fokusu uoči izbora

Američki zvaničnici apeluju na lokalne izborne komisije da kontaktiraju Sekretarijat za unutrašnju bezbednost da bi dobili pomoć u poboljšanju sajber bezbednosti uoči novembarskih izbora. Sekretarijat je saopštio da su tu pomoć do sada zatražile 33 savezne države i 11 okruga. "Vreme ističe. Do izbora je ostalo još samo 28 dana”, saopštio je sekretar za unutrašnju bezbednost Džej Džonson. Seketarijatu je, kako je navedeno, potrebno i do tri nedelje da pronađe slabe tačke u lokalnim izbornim sistemima i da ih ispravi. Posle procene rizika i skeniranja, lokalnim izbornim zvaničnicima biće upućeni izveštaji u kojima se ukazuje na eventualne slabe tačke u sistemima za registraciju birača na internetu, za prebrojavanje glasova tokom izborne noći, te drugim izbornim sistemima na internetu.  Sjedinjene Države su prošle nedelje javno optužile Rusiju za izvođenje niz sajber napada čiji cilj je podrivanje predstojećih izbora.   

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

"Američki izborni sistem zaštićen"

Izvor: VOA, 12.Okt.2016, 18:36

U svetlu sve prisutnije zabrinutosti da bi strani protivnici, naročito Rusija, mogli da pokušaju da iskoriste ranjivost američkog izbornog sistema i utiču na ishod predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama, američki vladini zvaničnici nastoje da uvere javnost da je sistem zaštićen i da mu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.