Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 21:36

Prvi veliki potpis: Džej Džej Vot u Arizoni za 31.000.000

Dosadašnji as Hjustona izabrao Kardinalse i pridružio se nekadašnjem saigraču iz Teksansa Deandreu Hopkinsu

Počela je burna pijaca slobodnih agenata u NFL-u. Doskorašnji defanzivni end Hjustona Džej Džej Vot potpisao je dvogodišnji ugvovor sa Arizonom za 31.000.000 dolara, od toga 23.000.000 zagarantove sume.

Spekulisalo se da će u Pitsburg kod braća Ti Džeja i Dereka, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio je govora da se vraća u rodni Viskonsin u Grin Bej Pekerse, pominjali su se i Klivlend i Bafalo, ali je odlučio da pojača Kardinalse koji imaju mlad, talentovan tim koji tek treba da eksplodira pod komandom mladog kvoterbeka Kajlera Marija, pika prve runde na draftu 2019. godine.

Vot je legenda lige, trostruki defanzivni igrač godine (2012, 2004 i 2015), doskorašnje lice franšize Hjustona, ali je odlučio da u smiraj kariere pronađe tim gde bi mogao da se bori za Superboul. Iako je veteran potpisao je veliki ugovor. Očigledno da Pekersi i Stilersi nisu imali dovoljno novca u “seleri kepu”, tim iz Finiksa jeste, pa je Vot otišao put Arizone gde ga čeka nekadašnji saigrač iz Teksansa Deandre Hopkins. On je prošle godine stigao posle trejda u Arizonu u zamenu za raning beka Dejvida Džonsona.

source: me. pic.twitter.com/1Y6okQBUy5

Iskusni defanzivac je pre dve nedelje otpušten u redovima tima iz Teksasa. Nije više želeo da tavori u prosečnosti. Izabrao je tim koji je prošle sezone bio blizu plej-ofa, ali nije uspeo posle poraza u poslednjem kolu od Los Anđeles Remsa. Vot je imao tokom karijere dosta problema sa povredama, ali je vladala prava pomama za njim otkad je postao slobodan igrač.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE LEJKERSI DA ODBRANE TRON U NBA LIGI JE 3,50.

Arizona sada u svojim redovima ima dva vrhunska “pes rašera”. Pored Vota tu je starosedelac Čendler Džons koji se na početku prošlog šampionata povredio i to je bio veliki hendikep za Kardinalse. Od 2012. godine ova dvojica, sada saigrača, imaju najveći broj sekova u ligi. Džons, koji ima šampionski prsten sa Nju Inglandom, stigao je do brojke 97, a Vot ima 95,5. Vot je proveo devet sezone u Hjustonu, ali nije uspeo nijednom da stigne do finala AFC-a. Izabran je 2011. godine kao pik prve runde sa 11. mesta.

Narednih dana očekuju se novi potpisi. Dosad su obavljena dva velika trejda kvoterbekova. Karson Venc je postao novi igrač Indijanapolisa (stigao iz Filadelfije), dok je Metju Staford otišao u Remse, dok je u supotnom pravcu put Detroita stigao Džered Gof.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.