Izvor: Luftika.rs, 19.Mar.2024, 12:05

Ovu hranu ni za živu glavu nemojte uzimati sa švedskog stola, leglo je bakterija!

Ako je pred vama švedski sto za doručak, koju hranu najradije birate? Možda je vaše omiljeno jelo zapravo leglo bakterija, a da to ni ne slutite. Mikrobiolog Džej Tetro upozorio je na hranu sa švedskog stola koju je najbolje izbegavati, a potom otkrio i koje su opcije najbolje.
Prema njegovim rečima, klonio bi se kajgane, palačinki i žitarica, ali to nije sve.
– Ne bih uzimao džem, puter od kikirikija i marmeladu. Ako su takvi namazi otvoreni, a u njima je kašika, postoji velika verogvatnoća da su kontaminirani jer ljudi ponekad loše peru ruke ili ih uopšte ne peru, a svi grabe hranu istim priborom – otkrio i dodao da ovoj grupi namirnica mogu da se pridruže majonez, kriške limuka i prelivi za salatu.
Za...
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.