Osnovao nezavisnu državu na teritoriji SAD, proglasio se sultanom i zabranio kroksice

Izvor: Luftika.rs, 14.Jun.2023, 10:52

Osnovao nezavisnu državu na teritoriji SAD, proglasio se sultanom i zabranio kroksice

Rendi Vilijams, di-džej iz San Dijega, osnovao je „državu“ Sloudžemastan u kalifornijskoj pustinji, kojoj je ime dao po svojoj radio emisiji, a sada se nada da će dobiti i međunarodno priznanje.
Vilijams čija zemlja ima oko 400 ari, proglasio je njenu nezavisnost od Sjedinjenih Američkih Država 1. decembra 2021. godine i to u radijskom prenosu uživo iz „prestonice“ Dublandije, a sebe za njenog sultana, iako je još daleko od toga da se i zakonski otcepi od ostatka SAD. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Za sebe je rekao da je diktator i čak je doneo nekoliko neobičnih zakona, poput zabrane nošenja popularnih kroksica, piše CNN, a prenosi Euronews Srbija.
Republika Sloudžemastan ima već 500 registrovanih stanovnika, a još 4.500 čeka da dobije državljanstvo. Sada Vilijams poziva ljude iz celog sveta da turistički posete njegovu državu.
Foto: Printscreen YouTube/Republic of Slowjamastan Iako praktično nema nikakvu infrastrukturu, voditelj je postavio veliki znak „Dobrodošli u Sloudžemastan“ pored auto-puta, kao i kućicu za graničnu kontrolu i šarenu zastavu iznad svoje kancelarije, koja se zasad nalazi pod vedrim nebom.
U planu je da izgradi farmu armadila, restoran u kom će se služiti neograničene količine mongolskog roštilja i naravno, sopstvenu statuu.
Vilijams je došao na ideju da napravi svoju državu, nakon što je posetio različite „mikronacije“ širom sveta, a opredelio se da njegova bude republika, iako sebe smatra sultanom diktatorom.
U skladu sa zvanjem, osmislio je posebnu uniformu koju nosi na zvaničnim događajima, a organizovao je i nekoliko glasanja i referenduma. Nedavno je tako svojim građanima dozvolio da odaberu nacionalnu voćku, sport i životinju.
Lik koji je Vilijams stvorio u sultanu Sloudžemastana naglašava apsurde kakvi se susreću u politici i diktatorskim režimima, a sada namerava da dobije i priznanje.
Sledeći korak za ovog avanturistu je da pokuša da dobije dozvolu za otcepljenje od Sjedinjenih Američkih Država, ali prema svemu sudeći, to mu neće ići tako lako.
– Pomalo sam frustriran što moram da priznam da uprkos mejlovima i porukama koje sam slao predsedniku Bajdenu na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i Majspejsu, nijedna od njih nije pročitana. Možda su zaglavljene u njegovom spam folderu. Verujem u to – rekao je Vilijams.
U svoj sloudžemastanski pasoš dodao je čak 16 pečata država koje je nedavno posetio, a tvrdi da tehnički ispunjava uslove suverenosti prema Konvenciji iz Montevidea 1933, koja zahteva da država ima stalnu populaciju, definisanu teritoriju, vladu i sposobnost da uđe u diplomatske odnose sa drugim državama.

Boemski kvart u srcu Danske i država u državi u čijem se vazduhu oseća sloboda

Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.