Izvor: Beta, 06.Dec.2020, 17:58

Nova.rs: Umro Džej Ramadanovski

Folk muzičar Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini, javlja portal Nova.rs.Rodjen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete. Porodica Ramadanovski vodi poreklo iz opštine Resan u Makedoniji.Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na beogradskom Dorćolu, a nakon razvoda roditelja izvesno vreme provodi živeći sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloletničkoj delinkvenciji vreme do punoletstva proveo po domovima za vaspitanje dece i omladine.U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina "Zmaj" gde se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalu.U to doba muzikom se bavio amaterski, navodi Nova.rs.Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom.Sa pesmom "Zar ja da ti brišem suze" učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto.Tokom 1990-tih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu, u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD...
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

TUGA NA DORĆOLU Rodbina i prijatelji pristižu da izjave saučešće porodici Džeja Ramadanovskog

Izvor: Blic, 06.Dec.2020

Džej Ramadanovski umro je danas u 56. godinu u svom domu na Dorćolu, a potreseni prijatelji i rodbina dolaze kako bi izjavili saučešće njegovim najbližima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.