Nov album Avićija posthumno: Porodica hitmejkera objavila pesme koje je ostavio

Izvor: B92, 08.Jun.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nov album Avićija posthumno: Porodica hitmejkera objavila pesme koje je ostavio

Prošlo je više od 13 meseci od kako je svet izgubio poznatog di-džeja Avićija, ali njegovo posthumno nasleđe tek počinje.

Nakon što je pre tri godine odlučio da neće više da nastupa na turnejama, u dirljivom pismu je poručio obožavaocima da će nastaviti da stvara pesme sa kojima svako može da se poistoveti.

Iza sebe je ostavio mnoštvo skoro dovršenih pesama, kao i tekstove i poruke koje govore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o ovom albumu.

Ljudi sa kojima je sarađivao nastavili su da rade na albumu čak i nakon njegove smrti kako bi ostvarili viziju koju je on imao.

Otkako je Tim preminuo, porodica je odlučila da podeli njegov rad sa njegovim fanovima širom sveta. Tako je 6. juna izašao njegov poslednji album.

Na ovom izdanju nazvanom pravim imenom nesrećnog hitmejkera - Tim, nalazi se 12 pesama koje je on skoro kompletirao pre tragične smrti.

Možda je još značajnije da je ovo prvo izdanje od smrti u aprilu 2018. godine.

Na inicijativu porodice, njegovi saradnici su dovršili album, nedavno najavljen singlom “SOS”.

Numeru je otpevao Aloe Blek, vokal i u najvećem Avićijevom hitu “Wake me up”. Kao novi singl predstavljena je pesma “Heaven”. Zajedno su je napisali i snimili još 2014. Tim i Kris Martin, frontmen “Koldpleja”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.