Legenda o jezeru u bioskopima

Izvor: B92, 26.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legenda o jezeru u bioskopima

Od 27. marta na redovnom bioskopskom repertoaru nalazi se film Džeja Rasela "Legenda o jezeru".

Legenda o jezeru je priča o usamljenom dečaku iz Škotske po imenu Angus Mekmorou koji čezne da se njegov otac vrati iz rata. Priča počinje kada Angus donese kući tajanstveni, začarani predmet koji pronalazi na obali.

Uskoro shvata da je to čarobno jaje iz koga se rađa mitski "vodeni konj” škotskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voda, koga Angus odgaja i daje mu ime Kruso.

Specijalne efekte za ovaj film radili su "Weta Digital" i "Weta Workshop", koji su zaslužni i za specijalne i vizuelne efekte u filmovima "Gospodar prstenova" i "King Kong".

Film "Legenda o jezeru" je režirao Džej Rasel. Glavne uloge tumače Emili Votson, Aleks Etel, Ben Čaplin, Dejvid Morisi i Brajan Koks. Scenario je napisao Robert Nelson Džejkobs, na osnovu knjige Dika King-Smita.

Inače, od 27. marta u bioskopima počinje da se prikazuje i film „Voz za Daržiling", koji je imao premijeru na Festu 08.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.