LJUBAV JE POČELA DOK SU REŠAVALI UKRŠTENE REČI: Nole i Jelena su se upoznali u školi iz koje je izbačen, a zbog nje zaboravio i srpsku Džej Lo

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 10:03

LJUBAV JE POČELA DOK SU REŠAVALI UKRŠTENE REČI: Nole i Jelena su se upoznali u školi iz koje je izbačen, a zbog nje zaboravio i srpsku Džej Lo

Mnogi ne znaju da su se Jelena i Novak upoznali još u srednjoj školi, a nakon što su uplovili u vezu sve druge devojke su pale u zaborav.

Srpski teniser Novak Đoković, osvajač rekordne 24 grend slem titule, poražen je u jučerašnjem pokušaju da dođe do osmog trofeja na Vimbldonu.

Poraz mu je teško pao i sam ne krije svoje suze, ali uvek i naglasi da podršku nalazi u svojoj deci i supruzi Jeleni.

Jedan od najpopularnijih parova današnjice, Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Đoković i Novak Đoković upoznali su se 2005. godine putem zajedničkih prijatelja, dok Nole još nije bio planetarno popularan.

Dijana i Srđan su prepoznali talenat u svom sinu i podržali ga u ispunjavanju njegovog sna, te su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini Nole je bio profesionalni teniser.

Potom je Đokoivć upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine.

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su "s" od sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada - rekla je Novakova majka Dijana jednom prilikom.

Ipak, iz te gimnazije izrodilo se i nešto divno. Novak je upoznao Jelenu Ristić, koja je u Osnovnu školu išla u samom centru glavnog grada, a svoju ljubav prema atletici nastavila je u baš u pomenutoj gimnaziji. Ona je nakon završene srednje škole uspela da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gde je studirala "Business administration", a potom završila i master.

Inače, kada su se upoznali, tada 17-godišnji Novak Đoković doneo je odluku da se profesionalno bavi tenisom, a tu godinu bio je 78. teniser na ATP listi.

- Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine - rekla je Jelena svojevremeno, a Novak je otkrio da je bio zaljubljen do ušiju u nju tokom srednjoškolskih dana.

– Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine – rekla je Novakova supruga.

Nole je jednom prilikom ispričao i anegdotu kada je zaprosio Jelenu.

 Otišli smo na vožnju balonom. Iznajmio sam još jedan balon, koji je trebalo da se digne u trenutku kada bismo mi prolazili i otpustio bi znak na kojem bi pisalo „Hoćeš li da se udaš za mene?” Problem je nastao kada se balon zapalio, doduše ne tako jako. Jelena je počela da paniči. „O, bože. Imamo rupu u balonu” – prisetio se sportista. – Okrenuo sam se ka vozaču i rekao: „Molim te, pomozi. Propustiću priliku”.

Jelena je potom ugledala drugi balon i na njemu natpis za koji je mislila da je reklama, a onda je shvatila da je Novak pita da se uda za njega.

– Okrenula sam se, a on je već klečao s prstenom! – ispričala je Jelena Đoković.

Par se potom venčao na Svetom Stefanu, u Crnoj Gori u julu 2014. godine, a Jelena, koja je u tom trenutku bila u drugom stanju, bila je jedna od najlepših nevesta u svetu poznatih na našim prostorima.

Inače, Novak je nakon upoznavanja Jelene zaboravio na sve devojke, koje su istog trenutka pale u zaborav. Tako se svojevremeno pričalo da je bio i sa "srpskom Džej Lo" DJ Lidijom Popović koja nije štedela komplimente na račun proslavljenog teniskog asa.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.