Kupio je čuveni muzički par: Ovo je najskuplja kuća ikada prodata u Kaliforniji FOTO

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 16:17

Kupio je čuveni muzički par: Ovo je najskuplja kuća ikada prodata u Kaliforniji FOTO

Muzičari Bijonse i Džej Zi kupili su vilu u Malibuu za neverovatnih 200 miliona dolara.

Ovom kupovinom par je oborio prethodni rekord po ceni kuća u Kaliforniji. Naime, TMZ piše da je ova kuća najskuplja ikada prodata u Kaliforniji. Pre nje, najskuplja je bila kuća Marka Andreisena, koji je svoju vilu u Kaliforniji platio 177 miliona dolara.

Vila od 200 miliona izgrađena je od sirovog betona i ima prelep pogled na okean. Kompleks je u obliku slova L, a u prostranom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvorištu se nalazi bazen. Kuću, izgrađenu sa visokim betonskim zidovima sa puno prostora, dizajnirao je japanski arhitekta Tadao Ando, koji takođe radi na kući Kanje Vesta u Malibuu.

Ando je dobitnik Pritzkerove nagrade i poznat je po svojim jedinstvenim betonskim konstrukcijama u Aziji, Evropi i Severnoj Americi. Kuća je bila u vlasništvu Vilijama Bela, poznatog kolekcionara umetničkih dela. Imanje je kupio za 14,5 miliona dolara 2003. godine. Betonska konstrukcija kuće građena je skoro 15 godina.

Otkako su se Bijonse i Džej Zi venčali 2008. godine, par je uložio u niz različitih nekretnina. Posedovali su i prodavali kuće u Njujorku, Nju Orleansu, Hemptonsu, Majamiju i Los Anđelesu, piše Architectural Digest

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.