Južnokorejci snimaju film u Srbiji

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnokorejci snimaju film u Srbiji

Južnokorejska filmska kompanija "More In Group" snimiće idućeg meseca u Srbiji biografski film o čuvenom operskom pevaču Bae Jae Čulu (Bae Jae Chul) u Srbiji.

"Moj film ''Miracle'' (Čudo) biće prvi korejski film ikada koji je snimljen u Srbiji i biće senzacija u Koreji", rekao je producent Ti Džej Čung.

Japansko-korejska koprodukcija je priča o svetski poznatom tenoru koji je pevao u mnogim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evropskim operama ali je na vrhuncu karijere izgubio glas zbog raka štitne žlezde.

"Čudo" rezira Kim Sang Man, dok će Baea igrati glumac Ju Dži Tae.

Srbija je već izvesno vreme zanimljiva stranim filmskim kompanijama. Rejf Fajns snimio je 2010. svoj rediteljski debi "Koriolan" u Beogradu, a tokom 1960-ih i 1970-ih godina američke i evropske kompanije snimile su brojne filmove u bivšoj Jugoslaviji zahvaljujući jeftnijoj produkciji, stručnim filmskim radnicima i izdašnoj prirodi.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.