Još jedna banka pred kolapsom – traži se kupac

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 08:07

Još jedna banka pred kolapsom – traži se kupac

Američko finansijsko regulatorno telo pokušava da nađe kupca za banku First Republic.

Američka savezna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) navodno je pitala šest banaka da kupe banku i spasu je propadanja.

Akcije ove banke pale su prošle nedelje nakon što je rukovodstvo priznalo da su klijenti povukli 100 milijardi dolara u martu.

FDIC je pokušavao da nađe rešenja prošle nedelje i tražio ih je i tokom vikenda.

Prema navodima Rojtersa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretpostavlja se da je prvi poziv stigao investicionom bankarskom gigantu "Džej-Pi Morgan Čejsu".

Bank of America je takođe dobila poziv.

Iz ove dve banke su odbili da komentarišu navode.

First Republic među svojim klijentema ima bogate pojedince čiji je novac potencijalno u riziku ukoliko se ne nađe kupac.

U SAD, FDIC osigurava depozite do 250.000 dolara.

Kada su ranije ove godine bankrotirale banka Silicijumske doline i Signačer banka, FDIC je poručio da će garantovati za depozite, kako bi sprečilo da dođe do najezde ljudi koji bi da izvuku svoj novac.

Ukoliko se ne nađe kupac za First Republic, FDIC bi mogao da sprovede sličnu akciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Traži se kupac za banku "First Republic": Ozvaničenje dogovra moguće danas

Izvor: Blic, 01.Maj.2023

Američko finansijsko regulatorno telo pokušava da nađe kupca za banku "First Republic", a britanski "Bi-Bi-Si" navodi da bi dogovor mogao da se ozvaniči već danas.

Nastavak na Blic...

Još jedna banka u Americi doživela krah

Izvor: VOA, 01.Maj.2023

NJUJORK - Banka Džej Pi Morgan (JP Morgan) saopštila je da će kupiti većinski deo banke Prva republika, koja je tokom vikenda kolabirala i treća je u nizu američkih banaka koje nisu uspele da se izbore sa krizom u protekla dva meseca. Po dogovoru postignutom na aukciji, Džej Pi Morgan platiće...

Nastavak na VOA...

Bankrot velike američke First Republic banke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2023

Savezna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) potvrdila je u ponedjeljak, 1. maja, da je američka banka First Republic podnijela zahtjev za bankrot. Gigant investicionog bankarstva JP Morgan Chase će preuzeti banku. Prema dogovoru koji su posredovali regulatori, JP Morgan Chase će preuzeti sve...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.