Džej Zi na sudu jer je ukrao pesmu (video)

Izvor: Svet, 15.Okt.2015, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džej Zi na sudu jer je ukrao pesmu (video)

Džej Zi i producent Timbalend su optuženi da su “ukrali” kompoziciju egipatskog kompozitora Baliga Hamdija i pretvorili je u veliki hit Big Pimpin’ iz 1999. godine.
Osama Fahmi, nećak pokojnog kompozitora tuži duo za neautorizovano korišćenje ujakovog dela. Pesmu iz 1960. godine Khosara Khosara je Hamdi napisao za film Fata Ahlami. Njegov advokat Keit Vesli je nedavno izjavio:
“Koristili su deo za pesmu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << je, čak i po Džej Zijevom mišljenju, vrlo vulgarna i prizemna. To je pravi razlog zašto je to toliko bitno mom klijentu. Ne samo da su uzeli muziku bez plaćanja. Oni su je koristili u pesmi koja je, iskreno, odvratna.”

Timbalend i Džej zi pokušali su da se odbrane rekavši poroti da su iskoristili pomenuti rad misleći da je slobodan, da bi potom platili 100.000 dolara EMI Music Arabia, jer su tvrdili da upravo oni imaju prava na pesmu.
Međutim advokat tužioca uzvratio im je rečima:
“Morate otići do kompozitora, odsvirati pesmu i dobiti odobrenje. Oni to nikada nisu uradili.”
Novinari su sačekali repera i producenta ispred suda očekujući da će dobiti više informacija o sudskom postupku, međutim njih dvojica nisu bili raspoloženi za komentare. Ali, po njihovim izrazima lica, vidimo da nisu mnogo uznemireni. Suđenje se nastavlja u sredu.


Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Džej Zi na sudu jer je ukrao pesmu (video)

Izvor: Scandal.rs, 15.Okt.2015

Džej Zi i producent Timbalend su optuženi da su “ukrali” kompoziciju egipatskog kompozitora Baliga Hamdija i pretvorili je u veliki hit Big Pimpin’ iz 1999. godine...Osama Fahmi, nećak pokojnog kompozitora tuži duo za neautorizovano korišćenje ujakovog dela. Pesmu iz 1960. godine Khosara...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.