Dva brata izgubila noge u napadu na Boston štiteći porodicu prijatelja

Izvor: Blic, 17.Apr.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva brata izgubila noge u napadu na Boston štiteći porodicu prijatelja

Braća Džozef "Džej Pi" (33) i Pol (21) Norden iz Vejkfilda (Masačusets) obojica su izgubili desnu nogu u terorističkom napadu u Bostonu.

Prvo što je Džej Pi, sa suzama u očima, pitao majku nakon što su ga lekari "Brigam i ženske bolnice", posle amputacije noge, skinuli sa aparata za disanje, bilo je: "Gde je Pol"?

Jedva zadržavajući suze, Liz Norden je stegnula sina za ruku i rekla: "Pol je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobro. Brine se za tebe".

Pol je živ, ali nije dobro. Osim što je izgubio nogu, zadobio je teške opekotine.

Veliki broj povređenih u napadu u Bostonu ostaće bez nogu (UZNEMIRUJUĆI PRIZORI)

Braća su među gomilom drugih posmatrača čekali na cilju maratonske staze da bi dočekali svog prijatelja vatrogasca Majka Džefersona. Kada je prva bomba eksplodirala, braća su zaštitila njegovu majku, ćerku i tetku, ali oni sami su nastradali.

Dok su ga kola hitne pomoći vozila prema bolnici “Bet Izrael”, Pol je pozvao majku.

- Teško sam povređen i ne mogu da nađem Džej Pija - rekao joj je.

- Bila sam šokirana. Vozač hitne pomoći mi je rekao da je Pol u kritičnom stanju i da odmah moramo da dođemo u bolnicu. On je neprestano pitao za brata. A mi nismo mogli da ga nađemo - ispričala je Liz Norden za "Ej-Bi-Si njuz".

Treći brat: Dao bih obe noge za njih

Tek posle nekoliko sati saznali su da je Džej Pi takođe teško povređen, ali živ. Desna noga mu je bila osakaćena, a leva teško povređena.

Polova devojka Džeki takođe je zadobila teške povrede, a jedan od bliskih prijatelja braće Mark Fukaril izgubio je obe noge - desnu od kuka, a levu od kolena naniže.

- Ovo je prava noćna mora - kaže Liz Norden.

Ona je s trećim sinom Džonatanom (28) i dvema ćerkama Kolin i Kejtlin trčala iz jedne bolnice u drugu, pokušavajući da uteši svoja dva sina.

- Dao bih obe noge za njih - rekao je Džonatan.

Pročitajte još Eksperti: Bostonske bombe izgledaju kao da ih je pravio “usamljeni vuk” Treća žrtva bombaškog napada u Bostonu je Kineskinja koja je došla u SAD da ostvari svoj san Pogledajte: Potraga za misterioznim muškarcem u crnom, snimljenim na bostonskom maratonu AP: U Beogradu trčali za Boston iako pamte NATO bombardovanje U napadu u Bostonu korišćene bombe od pretis lonaca i kuglagera "Čovek sa kaubojskim šeširom" heroj Bostona Osumnjičeni za napad u Bostonu je "muškarac tamne puti sa stranim naglaskom" Osmogodišnji dečak poginuo u eksploziji u Bostonu, mlađa sestra ostala bez noge Ovo je 78-godišnji maratonac kog je bomba u Bostonu prvog oborila na zemlju, ali je ipak završio trku

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.