Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avići: Želim da me pamte po životu koji sam živio, ne po novcu

Poznati švedski di-džej Tim Bergling, poznatiji kao Avići, preminuo je juče u Muskatu, prestonici Omana. U saopštenju koje je izdao njegov portparol, u kom se moli za privatnost, ne navodi se uzrok smrti.

Di-džej koji se proslavio hitovima "Wake me up“, "Levels“ i "Lonely Together“ imao je problema sa zdravljem. Godine 2014. odstranjeno mu je slijepo crijevo i žučna kesa.

Prije dvije godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << saopštio je da više neće nastupati zbog zdravstvenih problema.

"Znam da sam blagosloven što imam mogućnost da putujem i nastupam širom svijeta, ali mi malo preostaje za život mene kao stvarne osobe, iza umjetnika.“

Dešavalo se da zaradi i 250.000 dolara za jednu noć, kada bi puštao muziku na rasprodatim nastupima. Forbs ga je u jednom trenutku proglasio najplaćenijim di-džejem.

"Kada se osvrnem na svoj život, pomislim: 'Vau! Jesam li to ja uradio?' To je bio najbolji dio mog života, ali je imao cijenu – mnogo stresa i anksioznosti“, rekao je di-džej jednom prilikom.

Svoju karijeru započeo je 2008. godine kada je pobjedio na jednom takmičenju. Bio je dva puta nominovan za Gremija, osvojio je dvije MTV i jednu Billboard nagradu. Patio je od akutnog pankreatitisa, što je djelimično uzrokovalo prekomjerno konzumiranje alkohola, piše Bi-Bi-Si.

Prošle godine saopštio je da se vraća u studio.

Dan prije smrti nominovan je za Billboard nagradu za najbolji elektronski album.

O njegovom životu snimljem je i dokumentarac "Avići: Istinite priče" koji govori o dešavanjima u njegovom životu između 2013. i 2016. godine.

"Kada sam imao 16 godina, otac mi je rekao: 'Možeš da uradiš sa svojim životom šta god želiš, treba samo da radiš naporno kako bi to i postigao'. Tada sam odlučio da, kada umrem, želim da budem upamćen po životu koji sam živio, ne po novcu koji sam stekao", izjavio je jednom prilikom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Procurio detalj o smrti Avićija, oglasila se i bivša devojka

Izvor: B92, 22.Apr.2018, 11:07

Švedski di-džej Avići preminuo je u petak u Omanu. U saopštenju koje je izdao njegov portparol, u kom se moli za privatnost, ne navodi se uzrok smrti...Poznato je da je di-džej imao zdravstvenih problema. Pre četiri godine odstranjena su mu dva organa, slepo crevo i žučna kesa. Patio je od akutnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.