Pristalice Dveri blokirale tri ulaza u RTS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2019, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristalice Dveri blokirale tri ulaza u RTS

U Beogradu je večeras održan 52. protest "1 od 5 miliona", koji je protekao u znaku obeležavanja godišnjice prvog skupa u Kruševcu pod nazivom "Stop krvavim košuljama" posle napada na Borka Stefanovića.

Učesnicima protesta obratio se novinar Srđan Škoro, rekavši da su protesti dali rezultat u vidu otkrivanja nekih afera.

Škoro je kazao da je jedan od rezultata i odluka o bojkotu izbora.

On je dodao i da, iako se "odjednom ceo svet zainteresovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za naše izbore, opozicija neće izaći na njih".

Okupljenima se obratila Valentina Reković, jedna od organizatora protesta "1 od 5 miliona", rekavši da je protest uspeo da vrati jednu instituciju, a to je Rektorat i kazala da će uspeti da vrati i ostale.

Učesnici protesta došetali su do RTS-a, kako bi podržali blokadu zgrade koju su organizovali predstavnici Dveri.

Obradović: Ovo je poslednje upozorenje

Članovi pokreta Dveri blokirali su večeras do oko 19 sati tri ulaza u Radio televiziju Srbije (RTS), a poslanici i predsednik Dveri Boško Obradović stajali su ispred ulaza u Aberdarovoj ulici.

Obradović je rekao da je ovo "poslednje upozorenje".

Na pitanje šta je sledeći korak, odgovorio je da svoje akcije više ne najavljuju.

Pripadnici Pokreta Dveri stajali su sa državnim zastavama Srbije, a u jednom trenutku su organizovali "živi zid".

Na ulaz u RTS u Aberdarevoj zalepljena je nalepnica "bojkot".

Obradović je rekao da nije uspeo da preda zahtev na tri ulaza i da se zato odlučio na dvosatnu blokadu, jer RTS krši pravo građana da se obrate.

On je rekao da gostovanje opozicije traže zbog građana i mogućnosti da čuju drugo mišljenje.

Pripadnici Dveri su se sreli sa učesnicima protesta 1 od 5 miliona ispred ulaza u RTS u Takovskoj, a pre toga su katancem zaključali ulaz RTS u Aberdarevoj.

Mihajlovićeva: Blokada RTS-a novi pritisak Saveza za Srbiju na medije

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da blokada ulaza u RTS od strane članova Pokreta Dveri predstavlja novi pritisak opozicije na rad Javnog servisa.

"Boško Obradović i njegove kolege iz Saveza za Srbiju već su jednom zloupotrebili građanske proteste da bi upali u zgradu RTS-a. Večerašnjom blokadom i zahtevima usmerenim na program Javnog servisa ponovo su pokazali da su za njih institucije nezavisne, a mediji slobodni samo onda kad su sigurni da rade u njihovom interesu", kaže Mihajlovićeva.

"Kao što je u demokratskoj zemlji nezamislivo da neko traži vlast a da nema podršku građana na izborima, tako je nedopustivo i da neko blokira medije ili upada u njih jer smatra da stranke imaju pravo da diktiraju šta će se naći u programu neke televizije. Očekujem da udruženja novinara reaguju na ovakvo ponašanje i osude pritisak na medije", dodaje ona.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.