Protest 1 od 5 miliona u Beogradu, godinu dana od prvog protesta u Kruševcu

Izvor: RTS, 30.Nov.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "1 od 5 miliona" u Beogradu, godinu dana od prvog protesta u Kruševcu

Pedeset drugi protest "1 od 5 miliona" održan je u Beogradu. Obeleženo je godinu dana od prvog protesta u Kruševcu, koji je iniciran zbog napada na Borka Stefanovića u tom gradu.
Novinar Srđan Škoro je demonstrantima na platou kod Filozofskog fakulteta rekao da je pre godinu dana delovalo kao nemoguće da Aleksandar Vučić može pasti sa vlasti.

"Gledajte sada, gledajte 'Krušik' i svaku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aferu, oni nemaju odgovor ni na šta, bukvalno se raspadaju", rekao je Škoro.
Valentina Reković iz "1 od 5 miliona" je rekla da je uzbunjivač Aleksandar Obradović "pokazao kako je to biti hrabar i ohrabrio mnoge druge".
Oko sat vremena pre početka protesta Dveri su blokirale sve ulaze u zgradu RTS-a, tako da ekipe javnog servisa nisu mogle da izveštavaju sa terena. 
Nakon obraćanja govornika, krenula je protestna šetnja. Umesto planiranom trasom Ulicom kralja Milana pa do Vlade Srbije, demonstranti su došli do zgrade RTS-a gde su pročitani zahtevi upućeni uredništvu RTS-a i zapaljene baklje.
Nakon toga demonstranti iz "Jedan od pet miliona" su sa predstavnicima "Dveri" nastavili protestnu šetnju.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skup u znaku godišnjice početka protesta "1 od 5 miliona", Dveri blokirale RTS

Izvor: VOA, 30.Nov.2019

Protest "Jedan od pet miliona", 52. po redu, održan je u Beogradu u znaku obeležavanja godišnjice prvog antivladinog skupa u Kruševcu održavnog pod nazivom "Stop krvavim košuljama", koji je organizovan zbog prebijanja tadašnjeg lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u tom gradu i koji je kasnije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.