Obradović traži posete, odlaganje izbora, emisiju na RTS-u...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2020, 10:36

Obradović traži posete, odlaganje izbora, emisiju na RTS-u...

Predsednik Dveri Boško Obradović uputio je zahtev nadležnim organima MUP Srbije da mu se u prostoru u kojem štrajkuje dozvole posete članova najuže porodice, kao i najbližih političkih saradnika i funkcionera Dveri, saopšteno je iz tog pokreta. Obradović je proširio listu zahteva bez čijeg ispunjavanja neće prekinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << štrajk i, na zahtev za odlaganjem izbora i "oslobađanjem" medija, te jučerašnji - neselektivan rad pravosuđa, dodao i poštovanje Ustava i Rezolucije 1244, kao i zaštitu eparhija SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori.

Tih pet zahteva nazvao je "ustavnobraniteljskim".

Kada je u pitanju sloboda medija, Obradović je zatražio da mu urednički kolegijum RTS-a kao narodnom poslaniku omogući emisiju od sat vremena u večernjem terminu uživo, u kojoj bi objasnio zahteve.

Kad je reč o poštovanju Rezolucije 1244, pozivaju se na zakletvu predsednika Srbije na Ustavu i Miroslavljevom jevanđelju, a po pitanju neselektivnog rada tužilaštva - nastavljaju, kaže, tamo gde su stali poslanici SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić, kada je ispunjen zahtev da se procesuira samo jedan događaj.

"Zahtevamo od Srbije, ne saopštenja i apele, nego ozbiljno uključivanje u zaštitu SPC u Crnoj Gori", kazao je Obradović.

Podsetio je da je Ustavnom sudu predao inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa i najavio da će danas u 14.00 sati poslanica Dveri Marija Janjušević ispred Upravnog suda u Beogradu predati još jednu žalbu na nastavak izbornog procesa.

Najavio je da će sutra zatražiti od MUP-a specijalnu lekarsku ekipu da njega i Kostića poseti preventivno u toku dana.

Obradović traži da mu se omoguće posete

Predsednik Dveri Boško Obradović uputio je zahtev nadležnim organima MUP-a Srbije da mu se u prostoru u kojem štrajkuje dozvole posete članova najuže porodice, kao i najbližih političkih saradnika i funkcionera Dveri, saopšteno je iz tog pokreta.

Obradović je rekao da u prethodna četiri dana politički saradnici nisu mogli da ga posete, kao i da MUP to nije omogućio ni njegovom bratu.

Predsednik Dveri i narodni poslanik upitao je na osnovu kog akta je MUP od juče preuzeo odobrenje poseta i boravka na skupštinskom prostoru, umesto Generalnog sekretarijata Narodne skupštine i čija je to nadležnost.

Posete su, kako je rekao, dozvoljene čak i osuđenim licima na osnovu Zakona o izvršenju krivičnih sankcija dok je njenu to onemogućeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović traži da MUP odobri posete u prostoru gde štrajkuje glađu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2020

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, koji četiri dana štrajkuju glađu na stepenicama ispred Skupštine Srbije u Beogradu, uputio je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) zahtev da mu se omogući poseta članova najuže porodice i političkih saradnika...Obradovič je naveo u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.