Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2020, 10:44

Obradović traži da MUP odobri posete u prostoru gde štrajkuje glađu

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, koji četiri dana štrajkuju glađu na stepenicama ispred Skupštine Srbije u Beogradu, uputio je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) zahtev da mu se omogući poseta članova najuže porodice i političkih saradnika.

Obradovič je naveo u zahtevu da se kao poslanik Narodne skupštine i predsednik parlamentarne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Dveri od nedelje nalazi u štrajku glađu, koji je kako je ocenio njegov lični čin pobune i "legitimno sredstvo političke borbe".

On je istakao da je tokom prethodna četiri njegovim najbližim političkim saradnicima zabranjeno da ga posete, a da su juče radnici MUP-a to zabranili i njegovom rođenom bratu, kao članu najuže porodice.

"Koji je razlog i na osnovu kog akta je od juče MUP Srbije preuzeo odobrenje poseta i boravka na skupštinskom prostoru umesto Generalnog sekretarijata Narodne skupštine, čija je to nadležnost?", pita Obradović.

On je dodao da su posete dozvoljene čak i osuđenim licima na osnovu Zakona o izvršenju krivičnih sankcija.

"Kao narodnom poslaniku i čoveku koji je u ličnom činu štrajka glađu, uz sve posledice za duhovno i fizičko zdravlje koje ovaj čin nosi, meni je to onemogućeno. Zahtevam od nadležnih organa MUP Srbije da mi se u prostoru na kome boravim dozvole posete članova najuže porodice kao i najbližih političkih saradnika i funkcionera Srpskog pokreta Dveri", naveo je Obradović u zahtevu MUP-u.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.