Dveri traže ostavku Gojkovićeve i  izbacivanje Rističevića iz Skupštine

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri traže ostavku Gojkovićeve i izbacivanje Rističevića iz Skupštine

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas ostavku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i izbacivanje poslanika Srpske napredne stranke Marijana Rističevića zbog, kako je naveo, "neviđene represije vlasti nad opozicijom" i "korišćenja teško bolesnog deteta za politički obračun sa opozicijom".

"Posle uvrede drugog narodnog poslanika sa teško bolesnim detetom, jedina prava mera koja Rističeviću sleduje je izbacivanje iz Narodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << skupštine. Mora se stati na put političkim huliganima kako se uvrede na račun drugih poslanika opozicije ne bi nastavile", rekao je Obradović

Rističević je u četvrtak u Skupštini Srbije rekao da Demokratska stranka danima vodi kampanju "nećemo da se lečimo SMS porukama", dok je na Tviteru napisao: "DS je čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju", što su osudli poslanici opozicije.

Rističević je juče u Skupštini Srbije kazao da su delovi njegovih izjava "izvučeni iz konteksta", ali i da je spreman da se izvini.

Obradović je u današnjem saopštenju rekao da Maja Gojković "teško krši parlamentarna pravila i unosi haos u rad najvišeg državnog zakonodavnog doma".

Obradović je istakao da Maja Gojković "jedan aršin ima prema poslanicima vlasti, a potpuno drugi prema poslanicima opozicije - kojima isključuje mikrofon dok govore, ne daje replike i kažnjava ih opomenama i isključenjima sa sednice".

Jučerašnje sednica skupštine bila je na ivici incidenta, zbog čega je prekinuta. Trebalo bi da se nastavi u utorak.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Dveri,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOŠKO OBRADOVIĆ TRAŽI: Hitna ostavka Maje Gojković i izbacivanje Marijana Rističevića iz parlamenta

Izvor: Kurir, 19.Nov.2016

..."Posle uvrede drugog narodnog poslanika sa teško bolesnim detetom, jedina prava mera koja Rističeviću sleduje je izbacivanje iz Narodne skupštine", rekao je Obradović i dodao da se mora "stati na put" "političkim huliganima" kako se ne bi nastavila kleveta i uvrede drugih poslanika opozicije..Rističević...

Nastavak na Kurir...

Radulović pozvao Vučića na televizijski duel

Izvor: Beta, 20.Nov.2016, 14:09

Lider Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović pozvao je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na javni televizijski duel da "direktno raščisti sve o navodnim pljačkama i stečajnim postupcima" i "izmišljenim likovima Vučićevog scenarija".On je, kako se prenosi u saopštenju te stranke,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.