Dveri traže ostavku Gojkovićeve i izbacivanje Rističevića

Izvor: B92, 19.Nov.2016, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri traže ostavku Gojkovićeve i izbacivanje Rističevića

Beograd -- Pokret Dveri zatražio je ostavku predsednice parlamenta Maje Gojković i "izbacivanje poslanika Marijana Rističevića iz parlamenta".

Dveri navode da Gojković krši Poslovnik o radu i parlamentarna pravila, te da ima različite aršine prema poslanicima vlasti, kojima je sve dozvoljeno, i poslanicima opozicije, kojima isključuje mikrofon dok govore, ne daje replike i kažnjava ih opomenama
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Posle jučerašnje "represije vlasti nad opozicijom, korišćenja teško bolesnog deteta za politički obračun sa opozicijom, isključivanja poslanika opozicije sa sednice i fizičkih pretnji od strane poslanika SNS", kažu Dveri, tražimo ostavku Gojković i hitno izbacivanje Rističevića.

Šta se u petak dešavalo u Skupštini Srbije možete pročitati - OVDE.

Poslanik DS Goran Ćirić najavio je da će demokrate napuštati skupštinsku salu kada se Rističević bude obraćao po bilo kojoj temi i pozvao poslanike da na taj način iskažu stav prema "brutalnoj spremnosti da se zalazi u privatne živote i najbezočnijim lažima napadaju politički protivnici, a sada i deca koja se bora za život".

To je podržala većina stranaka opozicije.

Premijer Vučić na konferenciji za medije povodom 100 dana vlade najduže je odgovarao na pitanje novinara o dešavanjima u Skupštini Srbije.

„Zamolio bih vas samo da pogledate šta je Rističević napisao. Nije pristojno to što je uradio, ali drugi su bili mnogo nepristojniji. Došli su do klupa SNS, valjda su hteli da se obračunaju, da tuku i psuju druge ljude“, rekao Vučić.

Opširnije - OVDE.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dveri traže ostavku Gojkovićeve, izbacivanje Rističevića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2016

Pokret Dveri zatražio je danas ostavku predsednice parlamenta Maje Gojković i "izbacivanje poslanika Marijana Rističevića iz parlamenta"...Dveri navode da Gojković krši Poslovnik o radu i parlamentarna pravila, te da ima različite aršine prema poslanicima vlasti, kojima je sve dozvoljeno, i poslanicima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.