Dveri: Pregovori što pre - sa jedne strane Vučić i Dačić, sa druge bojkot opozicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 15:31

Dveri: Pregovori što pre - sa jedne strane Vučić i Dačić, sa druge "bojkot opozicija"

Predstavnici Pokreta Dveri danas su predali zahteve predsedniku Skupštine, predsedniku Republike i Delegaciji EU za direktne pregovore vlasti i opozicije o unapređenju predizbornih i izbornih uslova, a lider tog Pokreta Boško Obradović predložio je da ti pregovori počnu odmah i završe se najkasnije u junu.

Obradović je na konferenciji za medije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održanoj ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu, kazao da bi dijalogu trebalo pristupiti u formatu da sa jedne strane bude delegacija vladajuće koalicije na čelu sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i predsednikom SPS Ivicom Dačićem, a na drugoj strani delegacija opozicije koja je bojkotovala prošlogodišnje izbore ili ih označila kao neregularne.

Tu drugu delegaciju, prema njegovim rečima, činili bi Srpski pokret Dveri, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret Dosta je bilo.

"S obzirom da ostale naše kolege iz opozicije nisu imale primedbi na prošlogodišnji izborni proces smatramo da nema razloga da učestvuju u ovom dijalogu i da smo tako dijalog sveli na logičnu, realnu i optimalnu meru", kazao je Obradović.

Osim zahteva, kako je rekao Obradović, predsednicima Skupštine i Republike predata je i Platforma Dveri za dijalog sa vlašću u sedam tačaka.

Ocenio je da je predlog koji je danas podneo konstruktivan, a da se odnosi na to kako da brzo i efikasno se reši, kako kaže, trenutno nedemokratsko stanje u Srbiji.

Radmila Vasić iz Gradske organizacije Dveri Beograd, kazala je da zahtevaju da se razdvoje beogradski izbori od parlamentarnih i predsedničkih, kao i vanredne izbore za glavni grad Srbije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Narodna stranka: Nema razloga da predajemo platformu Dačiću jer on predstavlja vlast u pregovorima

Izvor: Beta, 20.Apr.2021, 09:59

 Narodna stranka saopštila je danas da predsedniku Skupštine Srbije i lideru socijalista Ivici Dačiću nije predala platformu za pregovore o izbornim uslovima uz posredovanje EU jer je Dačić kako su naveli, "druga strana u pregovorima, odnosno strana vlasti"."Nema apsolutno nikakvog razloga da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.