19. april  2021. 15.29  | Izvor: Tanjug

Dveri: Pregovori što pre - sa jedne strane Vučić i Dačić, sa druge "bojkot opozicija"

BEOGRAD -

Predstavnici Pokreta Dveri danas su predali zahteve predsedniku Skupštine, predsedniku Republike i Delegaciji EU za direktne pregovore vlasti i opozicije o unapređenju predizbornih i izbornih uslova, a lider tog Pokreta Boško Obradović predložio je da ti pregovori počnu odmah i završe se najkasnije u junu.

bosko, obradovic

Obradović je na konferenciji za medije, održanoj ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu, kazao da bi dijalogu trebalo pristupiti u formatu da sa jedne strane bude delegacija vladajuće koalicije na čelu sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i predsednikom SPS Ivicom Dačićem, a na drugoj strani delegacija opozicije koja je bojkotovala prošlogodišnje izbore ili ih označila kao neregularne.

Tu drugu delegaciju, prema njegovim rečima, činili bi Srpski pokret Dveri, Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret Dosta je bilo.

"S obzirom da ostale naše kolege iz opozicije nisu imale primedbi na prošlogodišnji izborni proces smatramo da nema razloga da učestvuju u ovom dijalogu i da smo tako dijalog sveli na logičnu, realnu i optimalnu meru", kazao je Obradović.

Osim zahteva, kako je rekao Obradović, predsednicima Skupštine i Republike predata je i Platforma Dveri za dijalog sa vlašću u sedam tačaka.

Ocenio je da je predlog koji je danas podneo konstruktivan, a da se odnosi na to kako da brzo i efikasno se reši, kako kaže, trenutno nedemokratsko stanje u Srbiji.

Radmila Vasić iz Gradske organizacije Dveri Beograd, kazala je da zahtevaju da se razdvoje beogradski izbori od parlamentarnih i predsedničkih, kao i vanredne izbore za glavni grad Srbije.

Srodne vesti

Broj komentara: 4

Marko  19. 04. 2021. | 16:23
Da li Bosko pricao sa kolegama iz opozicije ili ce sam da pregovara? Posto tako izgleda.
Marina  19. 04. 2021. | 17:24
Opozicija i dalje misli da može da se nosi sa Vucicem i saradnici ma. To je gotovo nemoguća misija!
Nadja  19. 04. 2021. | 18:42
Opozicija zna samo za bojkot. Za fini razgovor nisu strucni.
Dejan  19. 04. 2021. | 20:02
U ime koga Boskic prica?Oni ne mogu izmedju sebe da se dogovore ko ce predstavljati opoziciju.