Dveri: Kurti dao Vučiću autobuse za kontramiting, Vučić Kurtiju opštine na severu Kosova

Izvor: Beta, 26.Maj.2023, 15:57

Dveri: Kurti dao Vučiću autobuse za kontramiting, Vučić Kurtiju opštine na severu Kosova

Pokret Dveri ocenio je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću "dao" autobuse koji voze u Beograd na miting vladajuće stranke, dok je zauzvrat Vučić Kurtiju "dao" opštine na severu Kosova."Dok SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem danas održava kontramiting u Beogradu, na severu KiM su se oglasile sirene za opasnost jer albanski separatisti, predvođeni specijalnim jedinicama ROSU, spremaju upad u opštine na severu Kosova i Metohije", naveo je pokret Dveri u saopštenju.Dveri tvrde da na Vučićev miting dolaze i Albanci sa Kosova i Metohije "i to autobusima iz Prištine, sa registarskim tablicama lažne države Кosovo"."Ovo predstavlja očigledan primer pomoći Aljbina Kurtija svojim koalicionim partnerima iz SNS-a, dok je zauzvrat SNS vlast skoro ispraznila sever Kosova i Metohije, pritiscima da Srbi moraju da dođu na današnji kontramiting u Beograd. Time se očigledno stvara ambijent da se sprovede plan Vučić-Kurti o zauzimanju opština na severu Kosova i Metohije od strane albanskih separatista", ocenili su iz Dveri.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Kosovska Mitrovica ima nadu zahvaljujući Vučiću“: Ministri sa različitih lokacija pozivali na miting SNS

Izvor: Danas, 26.Maj.2023

Transparent "Kosovska Mitrovica ima nadu zahvaljujući Vučiću", u prvim je redovima ispred bine na platou ispred Narodne skupštine gde se održava miting SNS Srbija nade, dok za to vreme traju tenzije na Severu Kosova, i albanski gradonačelnici uz pomoć Kosovske policije, koja je intervenisala i...

Nastavak na Danas...

Milivojević: Neozbiljno je dovoditi Srbe sa Kosova kad Albanci hoće u opštine

Izvor: Danas, 26.Maj.2023

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je danas da je bilo neozbiljno dovoditi Srbe sa Kosova na miting Srpske napredne stranke u Beograd, kad su postojale najave da će "takozvani albanski gradonačelnici" pokušati da uđu u zgrade opština na severu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.