Izvor: RTS, 27.Feb.2022, 09:50

Srbija dobija novi Klinički centar, prvi pacijenti do sredine marta

Otvara se nova zgrada Kliničkog centra Srbije – najsavremenija oprema na 12 spratova i 86.000 kvadrata za više od 800 pacijenata.
Čekalo se decenijama, odbrojavalo godinama, ali konačno – nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, svečano će biti otvorena danas. Beograd, Srbija i region dobijaju zdravstvenu ustanovu sa najsavremenijim uslovima za lečenje pacijenata.

Profesor Milika Ašanin, direktor Univerzitetskog kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centra Srbije, rekao je za RTS da je danas istorijski dan, jer dobijamo jednu od najvećih i najsavremenijih bolnica ne samo u regionu nego u Evropi.
"Pola veka je trebalo da se izgradi novi Univerzitetski klinički centar Srbije, tu su ogromni bolnički kapaciteti, izuzetno skupa i moderna oprema tako da možemo da radimo i visokospecijalizovane zahvate u svim granama medicine", rekao je doktor Ašanin.  
Površina novog kliničkog centra je 86.000 kvadratnih metara, na 12 spratova.
Imaće 825 bolničkih kreveta – 231 u jedinicima intenzivnog lečenja, 594 za poluintenzivno lečenje i 47 u dnevnim bolnicama. 
"Tu su i 34 operacione sale, osam angio-sala, tri magnetne rezonance, šest skenera, 12 rendgen kabineta, a uvodi se nova tehnologija – roboti", rekao je doktor Ašanin.
"Čekamo i pet skener, tu je potpuno renovirano odeljenje za nuklearnu medicinu", rekao je doktor Ašanin i dodao da prve pacijente očekuju  do sredine marta. 
U novu zgradu prelazi ceo Urgentni centar, a od klinika – klinike za hematologiju, gastroenterologiju, kardiologiju, grudnu hirurgiju, za endokrinologiju, biće Odeljenje za fertilitet, kao i Centar za transplantaciju.
Doktor Ašanin je rekao da će u naredna dva-tri dana biti otvoren konkurs za prijem 18 lekara u stalni radni odnos. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA DOBIJA NOVI KLINIČKI CENTAR Prvi pacijenti do sredine marta, uskoro i konkursi za prijem lekara

Izvor: Blic, 27.Feb.2022

Otvara se nova zgrada Kliničkog centra Srbije - najsavremenija oprema na 12 spratova i 86.000 kvadrata za više od 800 pacijenata.

Nastavak na Blic...

Ašanin: Bolnica napravljena po meri pacijenata, ne može da se poredi ni sa čim u Srbiji

Izvor: Beta Video, 27.Feb.2022

BEOGRAD - Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin istakao je da je ``danas istorijski dan i praznik``. ``Ovo je nešto što ne može da se poredi ni sa čim u Srbiji, bolnica je napravljena po meri pacijenata sa 244 dvokrevetne sobe poluintenzivnog lečenja, u svakoj je toalet, kiseonik i monitori``,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.