Izvor: Blic, 19.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ručna presa i alat za plastičarsku proizvodnju

Ručna presa i alat za plastičarsku proizvodnju

S razvojem preduzetništva i male privrede, izrada ručnih presa i alata za proizvodnju plastičnih elemenata dobila je izrazitu tržišnu potvrdu.

Tehnološki proces izrade uključuje sečenje materijala, struganje, glodanje, zavarivanje i brušenje alata. Ručna presa izrađuje se za proizvodnju svih vrsta plastičnih proizvoda do težine šest grama. Izrađuje se od okruglog i pljosnatog čelika. Za izradu prese potreban >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je strug, glodalica, aparat za zavarivanje i ručna brusilica.

Proizvodnja se može organizovati u radionici veličine pet puta šest metara ili u preuređenoj garaži. Ako se želi povećanje obima proizvodnje, treba zaposliti više radnika. Dodatni prihod ostvaruje se servisiranjem mašine.

Veličina prostora: 30 kvadrata (gradnja na sopstvenom zemljištu)

Broj radnika: 2 VKV, 2 NKV

Ulaganje kapitala: 17.500 evra (gradnja prostora 29%, oprema 57%, ostalo 14%)

Rok povratka kapitala: godina i pet meseci

Godišnja bruto dobit: 17.250 evra

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.