Novi bilans: Osam mrtvih na protestima u Iraku

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans: Osam mrtvih na protestima u Iraku

Najmanje osam demonstranata stradalo je danas u Bagdadu i na jugu Iraku gde su održani protesti protiv vlasti.

Pet demonstranata ubijeno je iz vatrenog oružja u Nasiriji, na jugu Iraka, a dve osobe su stradale u Bagdadu, dok je jedan demonstrant poginuo u vatri podmetnutoj ispred sedišta političkih stranaka u Samavi, takođe na jugu.

Sukobi između demonstranata i policije počeli su rano jutros kada su nastavljene antivladine demonstracije posle tronedeljne pauze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Protesti su počeli 1. oktobra zbog korupcije, nezaposlenosti i nedostatka osnovnih usluga ali su brzo zabeležene žrtve pošto su bezbednosne snage danima koristile pravu municiju za suzbijanje nasilnih demontranata.

Iračke snage bezbednosti su rano jutros vodenim topovima rasterivale antivladine demonstrante u Bagdadu, na prilazu "Zelenoj zoni" gde se nalazi sedište Vlade i ambasada SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Irak: 23 mrtvih, 1.800 povređenih na protestima protiv vlasti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2019

Najmanje 21 demonstrant je ubijen u Iraku kada su snage bezbedosti upotrebile suzavac a milicije koje podržava Iran otvorile vatru u nastojanju da spreče nove proteste protiv korupcije i ekonomskih teškoća. Poginuli su i po jedan pripadnik obaveštajne službe i moćne Asaib Ahl al-Hak milicije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.