Istrage većih nesreća, veća zaštita prava putnika

Izvor: RTS, 21.Jul.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istrage većih nesreća, veća zaštita prava putnika

Skupštinski Odbor za evropske integracije, uoči rasprave o parlamentu, prihvatio je u načelu Predlog zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju. Tim zakonom uređuje se postupak i predviđa da istrage o udesima i ozbiljnijnim nesrećama vodi Centar za istraživanje nesreća.
Odbor je u načelu prihvatio i izmene Zakona o obligacionim i osnovama svojinsko-pravnih odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u vazdušnom saobraćaju koje preciznije definišu prava putnika u slučaju da im je uskraćena usluga, odnosno u slučaju otkazivanja i kašnjenja leta, prenosi Tanjug
Predstavnica Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Nena Tomović rekla je na sednici Odbora da su oba zakonska predloga usklađena sa zakonodavstvom EU.
Kako je navela, Predlogom zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju unapređuje se proces istraživanja nesreća, sa ciljem utvrđivanja uzroka.
Tomović je navela da predložena rešenja predstavljaju napredak jer će omogućiti i uštede u budžetu zbog troškova koji nastaju zbog nesreća i udesa, budući da predviđa preventivu.
Poslanici Skupštine Srbije na vanrednoj sednici razmatraju te zakonske predloge.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Skupština Srbije o Predlogu zakona koji formira novu agenciju za istraživanje nesreća u saobraćaju

Izvor: TangoSix.rs, 21.Jul.2015

Skupština Srbije vanredno raspravlja o Predlogu zakona o istraživanju nesreća u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju kojim se uređuje postupak i predviđa da istrage o udesima i ozbiljnijim nesrećama vodi novi Centar za istraživanje nesreća..Centar će biti zadužen za sve tri vrste...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.