Islamska zajednica Srbije: Ubistvo čoveka je ubistvo čovečanstva

Izvor: Blic, 14.Nov.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska zajednica Srbije: Ubistvo čoveka je ubistvo čovečanstva

Islamska zajednica Srbije najoštrije je osudila teroristički napad u Parizu koji, kako se navodi, neće ostvariti ciljeve mračnih sila zla niti rešiti bilo kakve probleme bilo gde u svetu.

“Rukovodeći se kuranskim motom da ubistvo jednog nevinog čoveka ima težinu kao da je ubijeno celo čovečanstvo, muslimani Srbije i ovaj teroristicki čin smatraju aktom nasilja koji ne može biti deo naše vere niti put kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nas Islam uči pri rešavanju problema”, navodi se u saopštenju Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

Na ovaj način, dodaje se, u ovom teškom trenutku izražavamo saučesće u bolu francuskog naroda, moleći Boga milostivoga da čovečanstvu da mudrosti i snage u borbi protiv terorizma.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.