GRADONAČELNIK HIROŠIME PISAO GRADONAČELNIKU KRUŠEVCA

Izvor: Kurir, 01.Apr.2011, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRADONAČELNIK HIROŠIME PISAO GRADONAČELNIKU KRUŠEVCA

KRUŠEVAC - Gradonačelnik japanskog grada Hirošime Tadatoši Akiba zahvalio je danas na telegramu u kojem mu je gradonačelnik Kruševca Desimir Pavlović izrazio saučešće zbog žrtava zemljotresa koji je nedavno pogodio Japan.

Akiba je izrazio zahvalnost na "iskrenoj naklonosti Kruševca" građanima tog japanskog grada i dodao da je Hirošima usmerena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na pružanje pomoći japanskim oblastima koji su teško stradali u zemljotresu jačine veće od 9 stepeni po Rihterovoj skali.

"Veoma smo zahvalni na toplim odgovorima i mnogobrojnim obećanjima koje je japanskom narodu uputila međunarodna zajednica. Zahvalni smo i na načinu na koji se Japanci i ceo svet ujedinjuju, kako bi se zajedno suočili sa nastalim okolnostima", naveo je Akiba i uporedio nedavne tragične događaje koji su zadesili Japan sa događajima u toj zemlji nakon Drugog svetskog rata.

"Ubeđen sam da će japanski narod uz velikodušnu prekomorsku pomoć prebroditi krizu baš kao što se Hirošima uzdigla iz ruševina nakon atomskog bombardovanja (1945. godine)", izneo je u pismu Tadatoši Akiba.

Gradonačelnik Kruševca poručio je u telegramu japanskim gradovima Hirošimi, Jokohami i Nagasakiju da Kruševljani dele bol sa građanima te zemlje i da "Srbija ne može zaboraviti prijateljska osećanja japanskog naroda prema teškoćama srpskog naroda tokom istorije".

Pavlović je izrazio uverenost da će "slobodoljubivi, miroljubivi i vredni narod uz odlučnost i istrajnost uspeti brzo da prevaziđe posledice nedavne prirodne katastrofe", kao i da su građani Kruševca "spremni da u granicama svojih mogućnosti pruže potrebnu pomoć japanskom narodu".

Hirošima, Jokohama i Nagasaki su, zajedno sa Kruševcem, članice svetske Asocijacije gradova vesnika mira, osnovane pod okriljem UN.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Kruševac

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.