Šmeker sa karakterom gospodina: Tri godine bez Gage Nikolića VIDEO

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šmeker sa karakterom gospodina: Tri godine bez Gage Nikolića VIDEO

Legenda srpskog glumišta i ikona jednog vremena, pravi šmeker sa karakterom gospodina - Dragan Gaga Nikolić preminuo je na današnji dan pre tačno tri godine.

Bio je umetnik nezapamćene skromnosti i humanosti, koga su svi poštovali. Opus izvanrednih uloga koje je čuveni Gaga ostvario zaista je prebogat.

Na velikom platnu je bio simpatični gubitnik Džimi Barka, legendarni Flojd, neodoljivo simpatični Prle, šarmer Popaj, divlji Vlah - Alija, gradski vitez Urke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pavle Gvozdenović...

Dragan Nikolić i njegova životna saputnica Milena Dravić bili su jedan od najlepših i najomiljenih glumačkih parova bivše Jugoslavije. Gagina smrt ih je razdvojila nakon četiri i po decenije. Dve godine kasnije, 14.oktobra 2018. godine, napustila nas je i Milena Dravić.

Malo je poznato da su Milena i Dragan bili veliki humanitarci, ali o o tome nikad nisu govorili u javnosti. Slavni glumački par je svoje vredne predmete zaveštao Jugoslovenskoj kinoteci, u kojoj se nalazi njihov zajednički legat.

Širom Srbije, ali i regiona, postoje murali kao omaž velikim glumcima. U Vrnjačkoj Banji je postavljena statua Gage Nikolića u prirodnoj veličini.

U Beogradu je pokrenuta peticija da Gaga dobije svoju ulicu.

Opširniju priču pogledajte u prilogu Prve televizije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.