Nikolić srušio još jednog favorita

Izvor: MVP.rs, 27.Nov.2016, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić srušio još jednog favorita

Tim sa najlošijim skorom u ABA ligi je savladao Cedevitu.

Posle Budućnosti VOLI, ekipa Karpoš Sokolija je na svom terenu bila bolja od Cedevite rezultatom 89:81 u 11. kolu ABA lige. Makedonski predstavnik u regionalnom takmičenju je tako stigao do druge pobede u svojoj debitantskoj sezoni na Jadranu i druge od kako je tim preuzeo Dragan Nikolić.

Karpoš Sokoli je u meču koji je odigran u subotu uveče vodio većim njegovim delom, kontrolisao je dešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << na terenu i ni u jednom momentu nije delovalo da naspram sebe ima višestruko skuplji tim. Najzaslužniji za trijumf bio je Dragan Zeković, koji je ubacio 23 poena, a u stopu ga je pratio Zoran Vrkić sa 19 poena, osam skokova i šest asistencija. Dragan Labović je susret završio sa 16 poena, šest uhvaćenih lopti i četiri asistencije, dok je Dominik Mavra upisao 15 poena.

Jedini raspoložen za igru kod gostiju bio je Rajan Boutrajt, poslednje pojačanje tima iz Zagreba. Boutrajt je za 22 minuta igre zabeležio 23 poena. Još jednu izuzetno lošu utakmicu je odigrao Miro Bilan. Startni centar Cedevite i najbolji igrač ABA lige iz prethodne sezone je susret završio sa samo četiri poena za 22 minuta provedena na terenu. Iz igre je imao učinak 0/3, a sa linije za slobodna bacanja 4/8. Tome je dodao pet skokova i tri asistencije. Luka Babić nije nastupio na ovoj utakmici, dok sa Pjerom Džeksonom nije nastavljena saradnja nakon isteka ugovora od mesec dana.

Ekipa Cedevite sada ima učinak 7/4, a u 12. kolu je očekuje susret sa Olimpijom u prestonici Hrvatske. Karpoš Sokoli je u dosadašnjem toku takmičenja upisao dve pobede i devet poraza. Tim Dragana Nikolića u narednoj rundi očekuje gostovanje Zadru.

PAROVI 11. KOLA

Subota

Mornar - Krka 86:73

Partizan NIS - Mega Leks 86:79

Karpoš Sokoli - Cedevita 89:81

Nedelja

Igokea - MZT Skoplje Aerodrom (17č)

FMP - Budućnost VOLI (19č)

Cibona - Zadar (21č)

Ponedeljak

Olimpija - Crvena zvezda mts /17č)

(foto: KK Karoš Sokoli / Igor Panevski)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.