Na današnji dan preminuo je Dragan Gaga Nikolić: Važio je za najvećeg velikana srpskog glumišta

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 15:17

Na današnji dan preminuo je Dragan Gaga Nikolić: Važio je za najvećeg velikana srpskog glumišta

Ostavio je traga u srpskoj kinematografiji, a uloge koje je imao u svojoj višedecenijskoj karijeri, pamtiće mnogi

Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih glumaca svih vremena sa naših prostora, zasigurno je Dragan Gaga Nikolić.  naraštaji.

Danas se navršava osam godina otkako nas je napustio čuveni Gaga Nikolić.

Gaga Nikolić je prvi glumac s ovih prostora koji je dobio angažman u pozorištu Sare Bernar u Parizu, a ono što se malo zna jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je veliki Gaga bio i veliki tremaroš.

Kako kažu njegovi sradnici, samo u pozorištu, a to objašnjavaju njegovim odnosom prema ulozi, pozorišnoj sceni i prema publici. Gaga je imao i svoj ritual pred svaku predstavu  dva viskija pre nego što izađe na scenu.

-U danu kada igram, za mene predstava počinje čim se probudim. Nikad pijan nisam izašao na scenu, ali pre predstave popijem dva viskija. Opuštanja ili pobede radi. Kad me jednom Mira Trailović uhvatila s čašom viskija, bila je preneražena. Kad je shvatila da je to deo mog rituala, dolazila je da proveri jesam li uzeo drugi - rekao je jednom prilikom glumac.

Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari”, tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije “Dovoljno je ćutati” iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

Srbija Danas/O.T.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.