Domaća radinost opet na ceni

Izvor: RTS, 08.Feb.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaća radinost opet na ceni

Na godišnjoj izložbi rukotvorina u Blacu predstavilo se četrdesetak izlagača. Sve njih povezuje želja da sačuvaju tradiciju i stvore nove poslovne prilike.
Pripremili: Nevenka Stojanović i Dragan Živić

Na jednom mestu vunene čarape, heklane cipele i drvene igračke, koje su u najvećem broju privukle najmladje.Mali Nikola Đokić kaže: "Drvene igračke su mnogo bolje zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su iz prirode i ne lome se".Malo stariji su se potrudili da modnom revijom dočaraju nekadašnji život na selu.
Vujadin Nikolić iz Mačkovca s ponosom kaže: "Ponosan sam što nosim narodnu nošnju i što su moji nosili i u njoj odrasli."
"Ljudi hoće da vide nešto neuobičajeno, ovo jeste neuobičajeno, ovo je nešto što su stvorile ruke pre svega naših vrednih ovde domaćica i mogu zaista time da se pohvale. I svi ovi naši gosti sa strane koji dodju ovde sa najlepšim utiscima, a i imaju bogami šta i kvalitetno i da ponesu", kaže Zoran Jozić, predsednik opštine Blace.
Tradicionalni sajam rukotvorina u Blacu privukao je četrdesetak izlagača. Sve njih vezuje zajednička želja da se sačuva tradicija, ali i od toga pokrene neki biznis.
 
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.