Završen LIFFE

Izvor: Megafon.co, 23.Sep.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen LIFFE

Svečanom ceremonijom dodele nagrada i prikazivanjem pilot epizode serije “Senke nad Balkanom 2”  Dragana Bjelogrlića završeno je dvanaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE.
Festival je održan od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu. A u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra, pod pokroviteljstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Grada Leskovca i Ministarstva kulture i informisanja. Uz podršku Filmskog centra Srbije.
Umetnički direktor festivala, Darko Bajić zahvalio se publici na velikom odzivu rekavši da su upravo oni dali srce festivalu. Kao i da će se po tome pamtiti ovogodišnje festivalsko izdanje.
Nagrade Teona Strugar Mitevska – Foto – KomunikArt

Glavna nagrada za najbolju režiju 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, Gran pri „Živojin Žika Pavlović” pripala je makedonskoj rediteljki Teoni Strugar Mitevskoj za film „Gospod postoji, njeno ime je Petrunija”. Dobitnik druge nagrade “Živojin Žika Pavlović” je Dragan Marinković za režiju filma “Pijavice”.  Treća nagrada “Živojin Žika Pavlović” pripala je Petru Ristovskom za film “Kralj Petar Prvi”. Film “Osmi povjerenik” u režiji Ivana Salaja nagrađen je za najbolju produkciju. Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Sergeju Trifunoviću za ulogu u filmu “Ajvar” rediteljke Ane Marije Rosi. Dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu  je Nataša Ninković za ulogu u filmu “Ajvar” Ane Marije Rosi. Specijalno priznanje žirija pripalo je Zorici Nuševoj za ulogu u filmu “Gospod postoji, njeno ime je Petrunija”. Dobitnica specijalnog priznanja žirija je Ana Marija Rosi za režiju filma “Ajvar”. Specijalno priznanje Darka Bajića dodeljeno je crnogorskom reditelju Radoslavu Stanišiću za film „Poslednji YU filmski romantik”.
O ovogodišnjim nagradama odlučivao je tročlani žiri u sastavu Vinko Brešan, Bojana Maljević i Nenad Dizdarević.
Žiri u sastavu Kosta Peševski, Dragan Jović i Milan D. Špiček jednoglasnom odlukom proglasio je pobednike u selekciji studentskih filmova. Gran pri „Radomir Bajo Šaranović” pripao je Siniši Cvetiću za režiju filma „Dinosaurus”. Druga nagrada „Radomir Bajo Šaranović” ide Sari Ristić za režiju filma „Autorefleksije u tri epizode”, dok je dobitnica treće nagrade „Radomir Bajo Šaranović” slovenačka rediteljka Mateja Rokavec za režiju filma „Češnjevi kolački”.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.